HUKUK ve MEVZUAT KOMİSYONU

Hukuk ve Mevzuat komisyonu derneğin iç ve dış işleyişinde atılan adımlarda hukuki süreci takip eden, hukuksal dayanaklara dayanan adımlar atmasını sağlayan, yasal çerçeveden derneğin işleyişini sağlayan komisyondur. Bu komisyon ayrıca gerek hukuki gerek mevzuat tecrübesiyle, hukuk ve mevzuatın yerel yönetimlerde kol kola işleyişini de baz alarak Yerel Yönetim idarelerine hukuki ve mevzuat açıdan destek vermekte, mevzuatların gelişitirilmesi ile ilgili konularda hizmet vermektedir. Bir toplum idaresinin temel taşı olan doğru işleyen hukuk anlayışını, Yerel Yönetim idarelerinde de tam şekilde işlemesi, yerel yönetimlerin aktif hukuk sistemi karşısında yaşayabilecekleri zorluklara karşı çözüm olanakları sunan sistemler geliştirmektedir.

abdusselam toprak

KOMİSYON BAŞKANI : Abdulselam TOPRAK